BEHANDELINGEN

Shiatsu

Shiatsu is een vorm van massagetherapie waarbij druk wordt gegeven op het lichaam. De behandelaar gebruikt vingers, duimen en handpalmen om die druk over te brengen op bepaalde punten op de energiebanen. Zo kun je ziektes behandelen maar het werkt ook preventief. Een Shiatsu-behandeling werkt bij klachten als hoofdpijn, rugpijn, slapeloosheid, spierpijn, zenuwpijn en geestelijke spanningen.

Klassieke massage

Klassieke massage is van oorsprong één van de oudste massagevormen. De behandeling kan zowel preventief (ontspanning of stimulatie) als op een specifieke klacht (therapeutisch) toegepast worden. Klassieke massage kan worden toegepast bij pijn, stress en burn-out klachten, te hoge spierspanning, storingen in de lichaamsbeleving, bestrijding van vermoeidheid en spanningen, bestrijding van spiervermoeidheid, spierverhardingen, spierpijn en kramp, bevordering van de bloedcirculatie en complete of lokale ontspanning.

Dorn Methode

De Dorn Methode is een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Door een verschil in beenlengte wordt het bekken aan een kant omhoog geduwd, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven. Ook uitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van. Daarnaast zien we ook pijnklachten en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken.

Voetreflexologie

Voetreflexologie is een effectieve natuurgeneeskundige therapie die preventief, ter ontspanning en therapeutisch toegepast kan worden. We zien dat door massage de doorbloeding en het algeheel functioneren van een of meerdere organen toeneemt of verbetert. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt weerspiegelt zich dat in de voeten.